in

Max Verstappen laat zijn driftkunsten zien in Sao Paulo

Mocht je de eerste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië hebben gemist, Max Verstappen heeft een keurige zesde tijd heeft neergezet. De Nederlander reed een 1:13.872 en nestelde zich daarmee in eerste instantie tussen de beide Mercedes-coureurs op een tweede plaats. Met nog tien minuten te gaan had Verstappen een “mega lock-up” bij het aanremmen van de eerste bocht, nadat hij de vluchtroute had genomen moest hij de pits opzoeken en de sessie uitzitten. Hierdoor zakte hij terug naar een zesde plek, teamgenoot Kvyat was 0,1 seconden sneller en eindigde als derde.

In een van zijn eerdere sessies had Verstappen nog een klein ‘momentje’, in bocht 12 brak de achterkant uit en moest Max alle zeilen bijzetten om een spin te voorkomen. Met een prachtige drift hield hij de neus van zijn Toro Rosso de juiste kant op, om vervolgens te melden aan het team dat hij bijna spinde in een hele snelle bocht. Wat een menneke!

Video: Max Verstappen laat zijn driftkunsten zien in Sao Paulo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Toyota GT86 met HKS supercharger heeft 400 pk

Toyota GT86 met HKS supercharger heeft 400 pk

Petrolicous - Lamborghini Urraco

Petrolicous – Lamborghini Urraco