in

Max Verstappen & Lando Norris reageren op GP Oostenrijk 2024

Van een rivaliteit tussen Max Verstappen en Lando Norris was tot op heden geen sprake. Daarvoor was de Red Bull-auto afgelopen jaren simpelweg te snel. Maar McLaren heeft na de grote update die in Miami werd geintroduceert de aansluiting gevonden en Norris heeft de aanval op Verstappen geopend. Vanmiddag kwam het tot een clash tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

In de openingsfase van de race leek er niks aan de hand voor Verstappen, die een comfortabele voorsprong van 7 seconden had. Maar na een slechte pitstop vond Norris de aansluiting en opende vol de aanval op de leidende positie. Na twee mislukte pogingen van de McLaren-coureur kwam het bij de derde aanval tot contact tussen de twee bolides. Norris dook aan de buitenkant bij Verstappen in bocht 3, maar die stuurde al naar links en raakte de McLaren. Daarbij liepen beide auto’s een lekke band op.

Na afloop stonden beide coureurs Sky Sports te woord. Heeft de vriendschap en het onderlinge repect een deuk opgelopen?

Video: Max Verstappen & Lando Norris reageren op GP Oostenrijk 2024

Max Verstappen interview

Lando Norris interview

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Top 3 in Cooldown Room reageert op hét duel in GP Oostenrijk

Top 3 in Cooldown Room reageert op hét duel in GP Oostenrijk

Stella en Horner Interview GP Oostenrijk

Stella en Horner reageren op clash in GP Oostenrijk