in

Max Verstappen leert driften in de RX-7 van Mad Mike

Formule 1-coureur Max Verstappen nam een levenslange ambitie op zich om te leren driften en kreeg daarbij hulp van professioneel driftcoureur en mede Red Bull-atleet; Mad Mike Whiddett.

De auto die Whiddett had meegenomen voor deze spoedcursus was de 3-rotor Mazda RX-7 met sequentiele versnellingsbak, hydraulische handrem en 600 pk op de achterwielen. Dat is geen vermogen waar Verstappen van onder de indruk raakt, maar driften is toch iets anders dan racen.

De ‘Mad Bull’ is Mike’s kindje, niemand anders dan de Nieuw-Zeelander heeft erin gereden en het is de auto waarmee Mike wereldberoemd werd door optredens op Goodwood en spectaculaire driftfilms. Dit zorgt niet alleen voor zenuwen bij Mike, maar ook bij Max.

Zie wat er gebeurt als Max Verstappen achtjes, donuts en scandi flicks probeert uit te voeren in de Mad Bull. Met als grote finale, de “Horner Corner”.

Video: Max Verstappen leert driften in de RX-7 van Mad Mike

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
De Motorsport Crashes van 2023 week 29

De Motorsport Crashes van 2023 week 29

1.000 pk Dodge Durango Hellcat vs 682 pk Cadillac Escalade V

1.000 pk Dodge Durango Hellcat vs 682 pk Cadillac Escalade V