in

Max Verstappen over zijn pole lap bij Sky Sports

Net als voorgaande jaren heeft Red Bull Racing een inhaalslag moeten maken op Mercedes, maar in het laatste raceweekend van het jaar heeft het Oostenrijkse team eindelijk het Duitse team weten te verslaan in de kwalificatie. Met een verschil van 0.025 seconden versloeg Max Verstappen Mercedes-coureur Valtteri Bottas en behaalde zijn eerste pole position van 2020.

Ik heb al een paar keer net naast pole gegrepen, dus het is fijn om hier na een dominant jaar van Mercedes in ieder geval één keer te mogen zitten. We zijn het hele jaar steeds iets dichterbij gekomen en dit is een mooie beloning zo op het einde,” aldus de Nederlander tijdens de persconferentie.

Verstappen, die Albon dit jaar met 17-0 versloeg in kwalificatieduels, schoof ook nog even aan bij Sky Sports om zijn pole lap te analyseren en zijn verwachtingen voor de Grand Prix te bespreken.

Video: Max Verstappen over zijn pole lap bij Sky Sports

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen Pole Lap Abu Dhabi 2020

Max Verstappen Pole Lap Abu Dhabi 2020

VW Golf GTI Mk8 vs Ford Focus ST vs Skoda Octavia vRS

VW Golf GTI Mk8 vs Ford Focus ST vs Skoda Octavia vRS