in

Max Verstappen praat met Sky Sports na GP van Australië

Max Verstappen is het seizoen begonnen met een mooie derde plaats. De Nederland startte als vierde in de Grand Prix van Australië en wist na een goede pitstop Sebastian Vettel te passeren in bocht 3. Hierna ging Verstappen op jacht naar Lewis Hamilton, maar kon geen aanval plaatsen op de tweede positie van de Mercedes-coureur.

De derde plaats van Verstappen betekende ook dat Honda voor het eerst sinds 2008 een coureur op het podium had staan. De terugkeer van de Japanners in de Formule 1 is tot dusver geen sprookje, de motorleverancier had drie dramatische jaren (2015-2017) met McLaren maar liet vorig jaar met Toro Rosso al zien veel vooruitgang geboekt te hebben.

De volgende Grand Prix is over twee weken op het Bahrain International Circuit. Daar zullen we zien wat de Honda-motor echt in huis heeft, met het lange rechte stuk van 1.1 km waar vermogen een belangrijke rol speelt.

Video: Max Verstappen praat met Sky Sports na GP van Australië

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze F40 LM Replica heeft een Lexus V8 Twin Turbo

Deze F40 LM Replica heeft een Lexus V8 Twin Turbo

Sky Sports analyseert de start van GP Australië

Sky Sports analyseert de start van GP Australië