in

Max Verstappen probeert Honda RA272 uit

Voorafgaand aan de Japanse Grand Prix van dit weekend, mocht Max Verstappen de eerste Grand Prix-winnende Honda proberen op Tochigi Proving Ground.

Samen met Indy 500-winnaar Takuma Sato bezocht Max de ultramoderne testfaciliteit van Honda ten noorden van Tokio. Na een bezoek aan de Tochigi-fabriek en een meet and greet met het personeel, werden de twee coureurs geïntroduceerd bij een van de beroemdste Honda-raceauto’s van allemaal, de RA272 F1-auto.

De 1,5-liter V12-auto werd gebouwd voor het seizoen 1965 en werd bestuurd door de Amerikaanse coureur Richie Ginther en Ronnie Bucknum. Tijdens de seizoensafsluiter in Mexico stuurde Ginther de technologisch geavanceerde Honda naar de eerste F1-overwinning van de Japanse fabrikant.

Voor Verstappen was het een bijzonder krappe kennismaking, de Nederlander meet 181 cm en dat is waarschijnlijk een 20 cm te lang voor de Honda RA272.

Video: Max Verstappen probeert Honda RA272 uit

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Max Verstappen probeert Honda RA272 uit

Reageer op deze video