in

Max Verstappen reageert op duel met Leclerc in Jeddah

Max Verstappen heeft zich gerevancheerd op de uitvalbeurt in Bahrein met een prachtige overwinning in Jeddah, Saudi-Arabië. De Nederlander passeerde in de slotfase Charles Leclerc om de eerste zege van 2022 binnen te slepen.

In de kwalificatie eindigde Verstappen nog verrassend als vierde, terwijl hij tot een van kandidaten voor pole position werd gerekend. Bij de start van de Grand Prix in Jeddah wist de Red Bull-coureur al direct Carlos Sainz te verschalken en de derde plaats over te nemen. Toen de safety car vervolgens de baan opkwam voor de gecrashte Latifi, won Verstappen nog een positie en bevond hij zich achter de leidende Leclerc.

De Nederlander drong in de slotfase stevig aan bij de Monegask en er ontstond een waanzinnig duel. Zowel de Red Bull- als de Ferrari-coureur maakten kans op de overwinning, maar het was Verstappen die na een tactisch DRS-spel als eerste onder de finishvlag reed.

Video: Max Verstappen reageert op Grand Prix in Jeddah

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

motorsport crashes week 8

Motorsport Crashes week 8

Horner tevreden met resultaat in Saudi Arabia GP

Horner tevreden met resultaat in Saudi Arabië GP