in

Max Verstappen reageert op overstap naar Red Bull

Dit nieuws sloeg toch wel in als een bom, Max Verstappen die ruilt met Daniil Kvyat en gelijk maar een contract tekent bij Red Bull Racing tot 2019. Het lag in de lijn der verwachting dat Max in 2017 zou overstappen naar Red Bull, of misschien zelfs naar Ferrari of Mercedes, maar dat het al na vier races in 2016 zou gebeuren had niemand verwacht.

Volgens Motorsport.com vertelde Helmut Marko aan Autobild. “Het werd steeds duidelijker dat Daniil niet tegen de druk van Daniel Ricciardo was opgewassen waardoor hij te veel van de auto vroeg.” “Max moet Daniel Ricciardo nu kunnen evenaren en dat wordt niet gemakkelijk”, zei hij. “Daniel doet het erg goed op dit moment. Aan het einde van het jaar zullen we opnieuw wisselen. Dit betekent ook dat Carlos Sainz een kans heeft om door te schuiven.

Daarnaast zou Marko gezegd hebben dat het behoorlijk rommelde binnen Toro Rosso tussen de kampen Sainz en Verstappen. De strijd tussen beide jongelingen zorgde voor spanningen tussen diverse groepen engineers en met de switch hoopt Marko dan ook dat de rust terug keert binnen het Italiaanse team. Olav Mol had in zijn column op Grand Prix Radio nog een interessante stelling: Kvyat moest niet zo nodig weg bij Red Bull, maar Max moest weg bij Toro Rosso.

Na de bekendmaking dat Max Verstappen met ingang vanaf de Spaanse Grand Prix, volgende week op Circuit de Barcelona-Catalunya, de teamgenoot van Daniel Ricciardo in de Red Bull RB12 is, bezocht de Nederlander de fabriek in Milton Keynes om het team te ontmoeten en de voorbereidingen te starten.

In de video’s hieronder reageert Max Verstappen over zijn switch naar Red Bull Racing.

Video: Max Verstappen reageert op overstap

Full interview:

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Team-Galag-Batmobile

De nieuwe Batmobile van Team Galag voor Gumball 3000

Ford Mustang Save dragstrip

Mustang blijft op miraculeuze wijze uit de vangrail