in

Max Verstappen reageert op winst Miami Grand Prix

Max Verstappen heeft de eerste Miami Grand Prix op zijn naam geschreven. Direct na de start nam Verstappen de tweede plek over van Carlos Sainz, waarna hij achter Leclerc aanging. Toen DRS eenmaal geactiveerd was kon de Nederlander dankzij de hogere topsnelheid van de Red Bull relatief makkelijk afrekenen met de Ferrari.

Vanaf dat moment controleerde Verstappen de race en bouwde zijn voorsprong uit naar iets meer dan 7 seconden. Het leek erop dat de Red Bull-coureur comfortabel naar de winst zou rijden, maar een safety car vanwege de gecrashte Lando Norris bracht het veld weer bij elkaar.

Na de herstart ging Leclerc een paar keer in de aanval bij Verstappen, maar de Nederlander wist de Monegask achter zich te houden. Toen zijn banden eenmaal op temperatuur waren reed Max weg bij Leclerc en won met iets meer dan 3 seconden voorsprong de inaugurele Grand Prix van Miami.

Bij Sky Sports blikte de Nederlander terug op de fysiek loodzware Grand Prix.

Video: Max Verstappen reageert op winst Miami Grand Prix

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #20

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #20

Christian Horner na de GP van Miami

Christian Horner interview na de GP van Miami!