in

Max Verstappen spint in Melbourne

Max Verstappen ging als vierde van start tijdens de Grand Prix van Australië, maar verloor bij de start al direct een plek aan Kevin Magnussen. Vervolgens brak er volgens de Limburger in ronde vijf of ronde zes wat af bij de vloer waardoor de auto moeilijk te besturen werd.

In zijn jacht op de Haas van Magnussen verloor de Red Bull-coureur de controle over zijn RB14 in de eerste bocht. Na een 360 graden spin kon hij weer verder maar verloor wel drie posities. “Ik stuurde in en verloor ineens alle grip achter. Ik ben volgens mij nog nooit gespind in een race, ik was ook niet aan het forceren. Totaal niet. Dat bleek ook uit de data.”

Dankzij de pitstopstrategie en het wegvallen van beide Haas-bolides kwam Verstappen als zesde aan de finish. Het was een uitermate saaie race voor de fans maar ook voor de Nederlander, Max liet weten dat hij de televisie had uitgezet.

Video: Max Verstappen spint in Melbourne

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Porsche-Cayman-GT4-Crash-VLN1

Porsche Cayman GT4 hard in de vangrail tijdens VLN 1

Straatlegale Subaru WRX STI Time Attack

Deze Subaru WRX STI doet aan Time Attack met luchtvering