in

Max Verstappen wereldkampioen 2021 – Alle tributes!

Ruim 5.3 miljoen mensen hebben gistermiddag de Grand Prix van Abu Dhabi gekeken op Ziggo Sport en gezien hoe Max Verstappen als eerste Nederlander ooit wereldkampioen in de Formule 1 werd. In de slotronde van een bloedstollende Grand Prix wist de Red Bull-coureur concurrent Lewis Hamilton te passeren en zodoende van zijn achtste wereldtitel af te houden.

De bizarre ontknoping in Abu Dhabi past bij een seizoen waarin Verstappen en Hamilton oppermachtig waren. Van de 22 races won Verstappen er 10 en Hamilton 8, de overige 4 Grand Prix werden gewonnen door Bottas, Perez, Ricciardo en Ocon. Negentien keer haalde Verstappen de finisht en slechts eenmaal finishte Max lager als tweede, in Hongarije toen de Nederlander negende werd.

Nog wat andere leuke feitjes: Verstappen is de 34e wereldkampioen in de geschiedenis van Formule 1, brak het record voor de meeste podia in een seizoen (18), is pas de vierde coureur met een wereldtitel op zak voor zijn 25e, reed 50.2% van alle rondjes in 2021 aan de leiding, en heeft na alle races die ze gezamenlijk reden negen seconden voorsprong op Hamilton.

Van dit memorabele seizoen zijn al diverse compilaties gemaakt en we hebben er een aantal voor jullie verzameld. Kippenvel!

Video: Max Verstappen Wereldkampioen 2021 Tributes!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Persconferentie van Max Verstappen na behalen wereldtitel F1

Persconferentie van Max Verstappen na behalen wereldtitel F1

Mitsubishi Lancer Evo X gaat balls to the wall op hillclimb

Mitsubishi Lancer Evo X gaat balls to the wall op hillclimb