in

Max Verstappen wint Grand Prix van Oostenrijk 2019!

Max Verstappen heeft net als in 2018 de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen!

De Nederlander had zich als derde gekwalificeerd en schoof door een gridstraf van Lewis Hamilton nog een plekje op. Startend vanaf de tweede positie leek er een geweldig duel op voorhanden te zijn, maar Verstappen kwam bij de start slecht van zijn plek en viel terug naar de zevende positie.

De Red Bull-coureur begon na de start aan een opmars, hij passeerde Lando Norris, Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel om vervolgens de pitsstraat op te zoeken. Na zijn stop opende hij de jacht op de top 3, bestaande uit Sebastien Vettel, Valtteri Bottas en Charles Leclerc.

De Duitse Ferrari-coureur viel als eerste ten prooi aan Verstappen, waarna ook Mercedes-coureur Bottas werd binnengenengeld en vrij simpel werd gepasseerd. Eenmaal aanbeland op de tweede positie was het gat naar leider Leclerc een kleine 5 seconden. De Honda-motor werd vol opengezet en met vijftien snaarstrakke ronden op rij wist de Nederland het gat naar de Monegask ronde na ronde te verkleinen.

Met nog vijf ronden te gaan zat Verstappen in de versnellingsbak van de Ferrari. Tweemaal probeerde Verstappen in bocht twee langszij te gaan aan de Ferrari. De eerste poging faalde, maar één ronde later zat hij er wel goed naast en liet Max zijn Red Bull RB15 iets naar buiten lopen om Leclerc af te stoppen.

Deze totaal onverwachte overwinning is nummer 6 in de nog jonge carrière van de Nederlander. Met 26 punten op zak stijgt Verstappen naar de derde positie in het wereldkampioenschap Formule 1 2019, achter Bottas en klassementsleider Hamilton.

Video: Max Verstappen wint Grand Prix van Oostenrijk 2019!

Verstappen passeert Leclerc

Max Verstappen wint Grand Prix van Oostenrijk 2019!

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *