in

Mazda-bestuurder heeft 2 enorme close calls op de ‘Ring

Dat de Nürburgring Nordschleife de Groene Hel wordt genoemd heeft natuurlijk zo zijn redenen. De hoge snelheden, blinde bochten, beperkte uitloopstroken en drukke touristenfahrten maken het een zeer veeleisend circuit.

In deze Facebook-video van Tim Stangier zien we dat het in split second mis kan gaan en dan heb je op de Nordschleife weinig tijd of ruimte om de juiste beslissing te maken. Gelukkig deed Tim dat wel, tot twee keer toe!

Eerst krijgt Tim, die een Mazda MX-5 bestuurde, te maken met vloeistof op de baan die nauwelijks te zien was. Omdat er nog geen marshalls in de buurt zijn om te vlaggen, ziet Tim de vloeistof pas als de auto voor hem begint te glijden. Hij is dan al te laat om te reageren en de Mazda breekt uit, maar gelukkig ligt er op dit punt van de baan genoeg gras naast het asfalt om de vangrail te vermijden.

In zijn volgende ronde wordt Tim wederom geconfronteerd met een hachelijke situatie, als hij een blinde bocht om komt en ineens de halve baan geblokkeerd blijkt. Er zit niks anders op voor Tim om via het gras een stilstaande BMW te ontwijken, wat maar net goed gaat.

Tegen Road & Track verklaarde Tim dat deze twee close calls de heftigste waren in de honderden rondjes die hij heeft gereden op de ‘Ring. Als dat zo is, heeft hij er niet slecht vanaf gebracht!

Video: Mazda-bestuurder heeft 2 close calls op de ‘Ring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW G82 M4 vs F82 M4 vs M440i

BMW G82 M4 vs F82 M4 vs M440i

De Motorsport Crashes van week 15

De Motorsport Crashes van week 15