in

Mazepin verdedigt wederom hard tegenover Schumacher

Dat Nikita Mazepin en Mick Schumacher niet de beste vrienden zijn is algemeen bekend. Een deel van de frictie tussen de twee Haas-coureurs ontstond in Baku, toen Mazepin op een zeer felle manier zijn positie verdedigde ten opzichte van Schumacher.

Gisteren vlogen de twee coureurs elkaar weer in de haren, toen Mick in de kwalificatie voorbij ging aan Nikita. Volgens de Rus negeerde zijn Duitse teamgenoot hiermee een teamorder en barstte na afloop van de kwalificatie in woede uit tegenover de pers.

Bij de start van de Dutch Grand Prix pakte Mazepin in de openingsronde zijn teamgenoot, maar werd bij de volgende doorkomst op het rechte stuk alweer aangevallen door Schumacher. Mick probeerde Mazepin aan de rechterkant te passeren, maar Mazepin stuurde naar rechts om hem te blokkeren, waardoor Schumacher moest afremmen om niet tegen de pit-ingang te rijden.

De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher gaf na de Dutch Grand Prix aan dat er consequenties moeten komen voor het rijgedrag van zijn teamgenoot. Waar hij precies op doelde is niet duidelijk, maar teambaas Günther Steiner kan weer een leuk gesprek voeren met zijn coureurs. Anders gaat dit een keer mis.

Video: Mazepin verdedigt hard tegenover Schumacher

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Christian Horner reageert op Dutch Grand Prix

Christian Horner reageert op Dutch Grand Prix

Verstappen reageert bij Sky Sports op prachtige zege in Dutch Grand Prix

Verstappen reageert bij Sky Sports op prachtige zege in Dutch Grand Prix