in

Mazzanti Evantra Millecavalli Prototype heeft 1.000 pk

In deze video zien we de Mazzanti Millecavalli, een evolutie van de Evantra die gebouwd wordt door het Italiaanse bedrijf Mazzanti Automobili.

De Millecavalli is nog in ontwikkeling en het zwarte exemplaar in deze video is een prototype. Vergeleken met de normale Evantra valt gelijk op dat de Millecavalli beschikt over veel extremer aerodynamisch pakket, maar de grootste verandering zit onder de motorkap. De 7.3-liter V8-motor van GM is nu voorzien van twee turbochargers en levert meer dan 1000 pk en 1200 Nm koppel. Dat verklaart gelijk de naam, “Mille” is in het Italiaans ‘duizend’ en “cavalli” betekent ‘paardenkracht’.

Hoewel het ontwerp niet ieders hart zal winnen, is het geluid van de motor niets minder dan geweldig. De zwaar aangepaste LS7-motor zou de productieversie zelfs moeten helpen naar een topsnelheid van 400 km/h. Wanneer de Millecavalli gereed is voor productie is altijd een groot vraagteken bij dit soort kleine fabrikanten, maar we hopen snel!

Video: Mazzanti Evantra Millecavalli

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Vijf feitjes over Porsche 919 Hybrid Evo

Vijf interessante feitjes over de Porsche 919 Hybrid Evo

Rus laat zijn KIA niet in beslag nemen

Rus laat zijn KIA niet in beslag nemen