in

Mazzanti Evantra laat zich weer eens zien

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat we iets van Mazzanti vernomen, maar nu heeft de Italiaanse autobouwer een nieuwe promovideo die het merk weer even onder de aandacht moet brengen bij het grote publiek.

De achterwielaangedreven Evantra heeft een in het midden gemonteerde 7.0-liter V8-motor die afkomstig is van General Motors. Het vermogen bedraagt 701 pk  bij 6600 tpm en 848 Nm van het koppel, beschikbaar bij 4.500 toeren per minuut. Via een zestraps automaat worden de achterwielen aan het werk gezet en volgens de fabrikant staat 100 kilometer per uur in 3.2 seconden op de teller.

Het is altijd afwachten of dit soort kleine fabrikanten overleven, maar een oplage van slechts vijf auto’s per jaar moet men toch wel kunnen verkopen. De Mazzanti Evantra is in ieder geval behoorlijk zeldzaam en in deze video zien we bijna 50% van de jaarlijkse productie in actie in de heuvels van Toscane.

Video: Mazzanti Evantra

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2400 pk Corvette

Is 2.400 pk in een Corvette misschien te veel?

Doune hillclimb

Deze Doune Hillclimb Run is onmogelijk snel!