in

McLaren 750S vs Ferrari 296 GTB Review

Welke supercar is het beste in een head to head test op de prachtige wegen van Wales en het Anglesey Circuit; de McLaren 750S of de Ferrari 296 GTB? Journalisten Jethro Bovingdon en Ollie Marriage zoeken het uit in deze review waarin ze geconfronteerd worden met typisch Brits (of Nederlands) weer; regen.

Beide supercars kosten in Groot-Brittanië ongeveer £240.000 per stuk, zonder opties. De Ferrari 296 GTB mag zich de krachtigste van de twee noemen dankzij een 3,0-liter twin turbo V6-motor die samenwerkt met een elektromotor voor een totaal van 819 pk. De McLaren 750S heeft echter de beste pk-gewichtsverhouding, doordat de 750 pk sterke 4,0-liter twin-turbo V8 niet gekoppeld is aan een zwaar accupakt wat letterlijk honderden kilo’s scheelt. 193 kg om precies te zijn.

De Ferrari is de gemakkelijkere auto om regelmatig te gebruiken, wat te danken is aan zijn hybide aandrijflijn. De 296 GTB heeft dankzij de elektromotor op de voorwielen meer tractie dan de 750S, waar de achterwielen zoeken naar grip onder druk van de krachtige turbomotor. Maar in deze test gaat het niet alleen om gebruiksgemak, maar ook om keiharde rondetijden op het circuit. Helaas viel die test een beetje in het water.

Toch weten Jethro en Ollie na een paar honderd kilometer achter het stuur van deze twee supercars een winnaar te kiezen. Welke dat is zie je in de review hieronder. Wil je weten welke van de twee het snelste is in een dragrace, bekijk dan deze video.

Video: McLaren 750S vs Ferrari 296 GTB Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Op de Rollenbank - Mercedes-Benz C63 AMG

Op de Rollenbank – Mercedes-Benz C63 AMG

Gestolen Volkswagen Beetle op de vlucht voor Politie

Gestolen Volkswagen Beetle op de vlucht voor Politie