in

McLaren GT in actie op Goodwood FOS

De McLaren GT werd al eens nader bekeken door Top Gear in een studio, maar rijdend zagen we de nieuwste grand tourer van McLaren nog niet. Gisteren werd de auto voor het eerst aan het publiek getoond op het Goodwood Festival of Speed en natuurlijk reed de McLaren GT over de beroemde oprijlaan van Lord March, eigenaar van Goodwood Estate.

De nieuwe GT ziet er overduidelijk anders uit dan andere recente modellen uit Woking, maar blijft wel trouw aan de designstijl van McLaren. Wat de GT geschikter maakt voor vakanties is een bagageruimte van 570 liter, een bodemspeling van 110 mm (handig als je steden bezoekt) en op maat gemaakte stoelen met verbeterde ondersteuning voor de bestuurder en passagier. Om lange afstanden aangenaam te maken heeft McLaren de GT tevens voorzien van zachtere veren, bussen en stabilisatorstangen en de adaptieve dempers opnieuw afgesteld.

Het vermogen is afkomstig van de vertrouwde 4,0-liter V8-motor met twee turbo’s die voor het eerst gebruikt werd in de 720S. De achtcilinder produceert 612 pk en 630 Nm koppel.

Video: McLaren GT in actie op Goodwood FOS

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

McLaren GT in actie op Goodwood FOS

Reageer op deze video