in

McLaren Mercedes SLR HDK is een nieuwe versie van een oude hypercar

De McLaren-Mercedes SLR werd gelanceerd in beginjaren 2000, net als de Porsche Carrera GT en Ferrari Enzo. De SLR met zijn supercharged 5.4-liter V8-motor en side pipes werd niet goed ontvangen door de pers, maar met het verstrijken der jaren werd de SLR steeds geliefder. De hypercar van McLaren-Mercedes heeft door de jaren heen talloze iteraties gezien en nu is er misschien wel de beste versie van allemaal: de SLR HDK.

Die afkorting staat voor ‘High Downforce Kit’ en het is duidelijk dat McLaren Special Operations een hoop heeft aangepast. Zo werd door MSO een nieuwe koolstofvezel carrosserie ontworpen, een enorme achtervleugel en diffuser gemonteerd, de rijhoogte met 20mm verlaagd, de spoorbreedte met 60mm verbreed, KW schokdempers geïnstalleerd en OZ Racing velgen met plakkerig Michelin-rubber.

De inspiratie voor deze gelimiteerde editie, er worden slechts 12 exemplaren geconverteerd naar HDK-spec, is het 722 GT-prototype. De laatste raceauto die Gordon Murray ontwierp voor McLaren, maar een auto die nooit productie ging. Nu, bijna 20 jaar later, wordt er dus een straatversie van gemaakt door MSO.

Henry Catchpole mocht een bijzonder blauw exemplaar van MSO lenen voor een testrit en vertelt je alles over deze nieuwe versie van een oude hypercar.

Video: McLaren Mercedes SLR HDK Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder gebruikt Rally DNA van GR Yaris optimaal

Bestuurder gebruikt Rally DNA van GR Yaris optimaal

Seat Private Lease

Private Lease begrijpelijk uitgelegd