in

McLaren Speedtail nader bekeken met Rory Reid

Foto’s van de McLaren Speedtail lekten gisteravond al uit, maar inmiddels is de nieuwe hypercar ook officieel onthuld. Rory Reid mocht van McLaren de Speedtail nader bekijken en aan ons voorstellen.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dit wordt de snelste McLaren aller tijden. Met een topsnelheid van 403 kilometer per uur is de Speedtail ruim 10 km/h sneller dan de legendarische F1. De geheel uit carbon fiber opgetrokken carrosserie straalt dan ook maar één ding uit; topsnelheid.

De druppelvormige carrosserie van de 5,2 meter lange Speedtail is volgens McLaren gestroomlijnder dan iedere andere auto van de Britse fabrikant. Om de luchtweerstand tot een minimum te beperken heeft McLaren een aantal snufjes bedacht, zo zijn de voorste velgen afgedekt met een carbon fiber wieldop en zitten er ook geen spiegels aan de deuren, die zijn namelijk vervangen door intrekbare camera’s.

De McLaren Speedtail weegt 1.430 kilogram en biedt plaats aan drie personen. Net als in de F1 zit de bestuurder in het midden en is er aan weerskanten plek voor een passagier. Als de bestuurder het gaspedaal intrapt wordt er een ruim 1.000 pk sterke hybride-aandrijflijn aan het werk gezet, wat de exacte configuratie is wil McLaren nog niet zeggen maar waarschijnlijk een verbeterde versie van de twin-turbo 4.0-liter V8-motor die in de 720S ligt.

De acceleratie naar 300 kilometer per uur gaat in 12,8 seconden! Dat is ongeveer 1 seconde sneller dan een Veyron en bijna 4 seconden sneller dan een McLaren P1. McLaren gaat 106 exemplaren produceren tegen een prijs van bijna 2 miljoen euro.

Video: McLaren Speedtail nader bekeken

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

F1 Battle - Nigel Mansell vs Gerhard Berger Mexico 1990

F1 Battle – Nigel Mansell vs Gerhard Berger Mexico 1990

Circuit rondom huis

Man bouwt circuit rondom huis om te driften