in

McMurtry Spéirling verbreekt Goodwood Hillclimb record

Twintig jaar lang hadden Nick Heidfeld en de McLaren MP4-13 het Goodwood Hillclimb record in handen, met een tijd van 41,6 seconden. Tot in 2019 Fransman Romain Dumas met de Volkswagen ID.R naar een nieuwe recordtijd zoefde van 39,9 seconden. Maar na twee jaar is het record van de ID.R alweer uit de boeken gereden, door de McMurtry Spéirling.

Testcoureur Max Chilton reed met de kleine McMurtry Spéirling een razendsnelle tijd van 39,08 seconden op de 1.8 kilometer lange hillclimb. De eenzitter is slechts 3,5 meter lang, 1,7 meter breed en weegt nog geen 1.000 kg. Combineer dat met een 60 kWh accu en twee elektromotoren op de achteras en er is een pk-gewichtsverhouding van 1:1.

Als extra wapenfeit heeft de McMurtry Spéirling een ventilator die de eenzitter met 2000 kg aan downforce naar beneden zuigt. De ‘fan car’ kan daardoor met een enorme snelheid door de bocht en 3G trekken. Je ziet het door de ventilator opgezogen vuil als een trail achter de auto vliegen.

In onderstaande video zien we de recordbrekende run van de McMurtry fan car. In de komende jaren verschijnt er een straatlegale versie die in kleine oplage geproduceerd zal worden.

Video: McMurtry Spéirling verbreekt Goodwood Hillclimb record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Audi S6 C4 heeft een 5.2 V10 met Huracán spruitstuk

Deze Audi C4 S6 heeft een 5.2 V10 met Huracán spruitstukken

YouTuber probeert Midnight Purple R32 GTR te slopen

YouTuber probeert Midnight Purple R32 GTR te slopen