in

McMurtry Spéirling verbreekt Goodwood Hillclimb record

Twintig jaar lang hadden Nick Heidfeld en de McLaren MP4-13 het Goodwood Hillclimb record in handen, met een tijd van 41,6 seconden. Tot in 2019 Fransman Romain Dumas met de Volkswagen ID.R naar een nieuwe recordtijd zoefde van 39,9 seconden. Maar na twee jaar is het record van de ID.R alweer uit de boeken gereden, door de McMurtry Spéirling.

Testcoureur Max Chilton reed met de kleine McMurtry Spéirling een razendsnelle tijd van 39,08 seconden op de 1.8 kilometer lange hillclimb. De eenzitter is slechts 3,5 meter lang, 1,7 meter breed en weegt nog geen 1.000 kg. Combineer dat met een 60 kWh accu en twee elektromotoren op de achteras en er is een pk-gewichtsverhouding van 1:1.

Als extra wapenfeit heeft de McMurtry Spéirling een ventilator die de eenzitter met 2000 kg aan downforce naar beneden zuigt. De ‘fan car’ kan daardoor met een enorme snelheid door de bocht en 3G trekken. Je ziet het door de ventilator opgezogen vuil als een trail achter de auto vliegen.

In onderstaande video zien we de recordbrekende run van de McMurtry fan car. In de komende jaren verschijnt er een straatlegale versie die in kleine oplage geproduceerd zal worden.

Video: McMurtry Spéirling verbreekt Goodwood Hillclimb record

McMurtry Spéirling verbreekt Goodwood Hillclimb record

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *