in

McRae wint 2020 Leadfoot Hillclimb met 880 pk Impreza WRC

De jongere broer van de legendarische Colin McRae, Alister, heeft Leadfoot Festival´s Hillclimb wederom gewonnen met de Subaru Impreza WRC van Vantage Motorsport. Vorig jaar wist hij de Leadfoot Hillclimb ook al te winnen met deze auto.

Dit is een originele Impreza WRC uit 1998, oorspronkelijk bestuurd door Juha Kangas in de Rally van Nieuw-Zeeland. De Subaru wordt aangedreven door de 2.0-liter boxermotor, maar nu uitgerust met een Borgwarner EFR 7670 turbocharger, of een EFR 8374 afhankelijk van het soort vermogen dat nodig is. De voormalig rallyauto is helemaal geoptimaliseerd voor hillclimb en met 880 pk en 940 Nm koppel een stuk krachtiger dan toen Prodrive de Subaru runde in het WRC.

Al dit vermogen gaat via een Hewland handgeschakelde zesbak naar alle vier de wielen. Old school schakelen dus. De 1.200 kg wegende Subaru is verder uitgerust met 3-weg instelbare Reiger-dempers met asfaltveren en Titanium stabilisatorstangen.

De imponerende run van Alister McRae kun je hieronder bekijken, inclusief onboard beelden.

Video: McRae wint 2020 Leadfoot Hillclimb met Impreza WRC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Suzuki Ignis 1.5-16V Sport

Op de Rollenbank – Suzuki Ignis 1.5-16V Sport

Nieuwe Audi RS3 Sportback gespot op de 'Ring

Nieuwe Audi RS3 Sportback gespot op de ‘Ring