in

Mercedes-AMG GT 63 S herovert Nürburgring record

Een paar maanden geleden kondigde Porsche aan dat wijzigingen aan het chassis en de aandrijflijn van de Panamera Turbo, geresulteerd hadden in een nieuw ronderecord op de Nürburgring voor “luxe auto’s”. De Panamera klokte de Groene Hel in 7:29,81 minuten en versloeg daarmee het vorige record van 7:30.11 van de AMG GT63 S.

De mensen van AMG waren natuurlijk niet blij met dit nieuws, dus besloten ze verbeteringen aan te brengen aan de 2021 Mercedes-AMG GT63 S 4-door om het record van Porsche te heroveren. De aangepaste GT63 S 4-door was uitgerust met twee belangrijke opties: een AMG-aerodynamicapakket om de stabiliteit te verhogen en de luchtweerstand te verminderen, en Pilot Sport Cup 2-banden voor meer grip, remkracht en tractie. Gecombineerd met de standaard 630 pk sterke twin-turbo V8, variabele vierwielaandrijving en het elektronische sperdifferentieel aan de achterzijde, wist Mercedes-AMG een paar seconden van hun oude record af te schaven.

Mercedes heeft zojuist de officiële tijd van hun nieuwe recordpoging gepubliceerd inclusief video. De 2021 GT63 S zette een tijd neer van 7:27.80 minuten voor het 20.8 km lange circuit, exact 2 seconden sneller dan hun rivaal uit Stuttgart.

Helemaal eerlijk is het natuurlijk niet, dit soort zelfverzonnen klasses door fabrikanten. De AMG GT63 S is gewoon een sedan, en in die klasse is de Jaguar XE SV Project 8 het allersnelste.

Video: Mercedes-AMG GT 63 S herovert Nürburgring record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1.500 pk Lada Niva vs Audi RS3 & RS6

1.500 pk Lada Niva vs Audi RS3 & RS6

Lamborghini Huracán Spyder is niet bang voor een beetje water

Lamborghini Huracán Spyder gaat bijna kopje onder