in

Mercedes-AMG GT Black Series bezoekt TT Circuit Assen

Tijdens een tracky day georganiseerd door Supercar Society op het TT circuit Assen, werd de krachtigste, straatlegale AMG ooit geproduceerd gespot: de Mercedes-AMG GT Black Series.

Als we goed geïnformeerd zijn is dit de eerste GT Black Series op Nederlands kenteken. De eigenaar heeft daarvoor minstens 420.982 euro betaald en helaas niet gekozen voor de fantastische kleur Magma Orange. Ook het optionele AMG-trackpakket van 7.865 euro, met vierpunts gordels en koolstofvezel stoelen, lijkt niet afgenomen te zijn.

Desalniettemin is het een fantastische machine, die AMG GT Black Series. Gebouwd voor het circuit met als ultieme prestatie het ronderecord voor productieauto’s op de 20.8 km lange Nordschleife. Het is dan ook goed om te zien dat deze eigenaar zijn 730 pk sterke bolide gebruikt waarvoor hij gemaakt is.

We moeten wel eerlijk bekennen dat het geluid enigszins tegenvalt, daar mag wel een uitlaatsysteem van Akrapovic of Brabus onder om de twin turbo V8-motor wat meer brul te geven.

Video: Mercedes-AMG GT Black Series op TT Circuit Assen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formula Seven

Populaire YouTuber maakt kennis met Formula Seven

Nieuwe BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 vs Audi RS5

Nieuwe BMW M4 vs Mercedes-AMG C63 vs Audi RS5