in

Mercedes-AMG GT S gaat los op Circuit of the Americas

Mercedes-Benz lanceerde deze week haar nieuwste sportauto, de AMG GT! Om deze nieuwe bolide te promoten werd een AMG GT-S naar Texas gevlogen om los te gaan op het Circuit of the Americas, waar over anderhalve maand de Grand Prix van de Verenigde Staten plaatsvindt.

Mercedes-Benz plukt volop de vruchten van het succes in de Formule 1, de constructeur gaat aan de leiding in het Formule 1-kampioenschap met 454 punten en dat is wellicht de beste reclame voor je nieuwste sportauto. Niet voor niets werd de auto onthuld door coureur Nico Rosberg!

De 4.0-liter V8 Biturbo levert in de AMG GT-S 510 pk en klinkt verrassend goed voor een turbomotor, iets waar Mercedes-Benz behoorlijk trots op is. Op het 5,47 km lange circuit of the Americas laat de nieuwe Benz zich met speels gemak dwars gooien, hoe dat eruit ziet kun je hieronder bekijken.

Video: Mercedes AMG GT-S gaat los op Circuit of the Americas

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lexus RC F Review - Nog niet zo goed als de M4

Lexus RC F Review – Nog niet zo goed als de M4

Deadmau5 maakt Taxiritjes voor Uber in 650S

Deadmau5 maakt Taxiritjes voor Uber in 650S