in

Mercedes-AMG GT Roadster Promo

Mercedes heeft vannacht haar nieuwste model in de AMG GT-serie onthuld: de Roadster. De dakloze variant werd geïntroduceerd in twee uitvoeringen, de AMG GT Roadster en de AMG GT C Roadster. Eerstgenoemde is de ‘instapversie’, je krijgt dezelfde 4.0-liter biturbo V8 maar het vermogen is beperkt tot 476 pk. De toevoeging van de letter C zorgt ervoor dat je 81 pk extra krijgt, oftewel 557 pk.

De Mercedes de AMG GT C Roadster heeft maar 28 pk minder als de onlangs gepresenteerde AMG GT R. Hij deelt een aantal uiterlijke kenmerken met de R-versie en beschikt eveneens over ook de meesturende achteras, hetzelfde differentieel en AMG Ride Control. Beide varianten hebben een softtop dak die in 11 seconden geopend kan worden bij een snelheid tot 50 km/h.

Het verschil in vermogen zorgt uiteraard voor verschil in sprinttijden, de standaard roadster sprint in 4 seconden naar een snelheid van 100 km/h terwijl de C-variant in 3,7 tellen op 100 km/h zit. Geen wereld van verschil en dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat de sterkste variant dankzij alle gadgets 1.660 kilo weegt en de instapversie 1.595 kilo.

Het is nog niet bekend hoeveel de Mercedes-AMG GT Roadster varianten gaan kosten en vanaf wanneer ze te koop zijn.

Video: Mercedes-AMG GT Roadster Promo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

op-de-rollenbank-peugeot-308-feline

Op de Rollenbank – Peugeot 308 Féline

brilliant-exhaust-audi-s8-v10

Brilliant Exhaust laat een Audi S8 V10 schreeuwen als een raceauto