in

Mercedes AMG GT3 test op de Nordschleife

Nu de Mercedes SLS AMG is vervangen door de Mercedes AMG GT is het niet meer dan logisch dat Mercedes-AMG druk bezig is met de opvolger van de zeer succesvolle SLS AMG GT3.

Gisteren, tijdens de VLN tesdag op de Nordschleife, kwam de Mercedes AMG GT3 voor het eerst publiekelijk in actie. Waar de straatversie het moet doen met een uiterst ingenieuze 4.0-liter V8 turbomotor vertrouwd de AMG GT3 op de ouderwetse 6.2-liter V8 van zijn voorganger. Schakelen gaat middels een sequentiële handbak met zes verzetten die uiteraard de 18 inch achterwielen aandrijft.

Exacte specificaties heeft Mercedes-AMG nog niet vrijgegeven, behalve de standaard mediapraat dat ze verwachten dat de AMG GT3 nog sneller en lichter is dan de SLS AMG GT3. Wat de specificaties ook gaan worden, de AMG GT3 heeft grote schoenen te vullen. Zijn voorganger won 187 races waaronder in 2013 de vier ‘Grand Slams’, Dubai, Bathurst, Nürburgring en Spa-Francorchamps.

De prachtige Mercedes AMG GT3 kun je hieronder voor het eerst in actie zien. Later dit jaar zal hij zijn debuut maken in de diverse GT3-kampioenschappen.

Video: Mercedes AMG GT3 test op de Nordschleife

Mercedes AMG GT3 test op de Nordschleife

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.