in

Mercedes-AMG GT S Review op Laguna Seca

Mercedes wil met de AMG GT concurreren met de Porsche 911 en de Jaguar F-Type Coupe, dat is geen misselijke doelstelling! Om alvast wat “buzz” te creëren vlogen ze een van de beste journalisten naar Californië om met de 2015 Mercedes-AMG GT-S te spelen op Laguna Seca. Chris Harris en een twin-turbo V8 sportauto met 510 pk, dan weet je wat er gaat gebeuren.

Volgens Chris is de AMG GT-S beter dan de F-Type Coupe maar een vergelijking met de 911 durft hij nog niet te maken, daarvoor moet hij meer kilometers maken in de sportauto van Mercedes-AMG. Het feit dat hij het nog niet zeker weet zegt in ieder geval dat Mercedes-AMG een zeer, zeer goede sportauto heeft ontwikkeld.

Nog even snel wat specificaties voordat de video begint, de 1.570 kg wegende GT-S heeft een sprint van nul naar honderd km/h in 3,8 seconden in huis en een topsnelheid van 310 kilometer per uur. De zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling heeft vijf verschillende modi en stuurt het vermogen via een elektronisch gestuurd sperdifferentieel op de achteras naar de achterwielen. De GT-S met 510 pk kost minimaal 165.950 euro, de GT met 462 pk klopt 145.400 euro uit je portemonnee.

Video: Mercedes AMG GT-S Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris inspecteert de Hoonicorn RTR Mustang

Chris Harris inspecteert de Hoonicorn RTR Mustang

EVO's Car of the Year 2014

EVO’s Car of the Year 2014