in

2015 Jaguar F-Type Coupe R Review

Voor zover wij weten is dit de eerste review van de compleet nieuwe Jaguar F-Type Coupe R. De promovideo van Jaguar liet een diepe indruk op ons achter, dit is de Jaguar die men al jaren geleden had moeten maken!

In 2011 presenteerde Jaguar de C-X16, een studiemodel waar de F-Type Coupe uiteindelijk op gebaseerd is. Het studiemodel maakte een hoop tongen los, Jaguar had al geruime tijd geen fatsoenlijke supercar meer gemaakt en de C-X16 werd met open armen verwelkomd. De Jaguar F-Type Coupe is uiteraard niet geheel hetzelfde als de C-X16 maar wel voor een groot deel, en mijn hemel wat is hij geslaagd.

XCar bracht enige tijd door met de 2015 Jaguar F-Type Coupe R. Het topmodel heeft een 5,0-liter supercharged V8 met 550 pk en 680 Nm koppel. Dankzij de Active Sports Exhaust met vier uitlaatpijpen produceert de Jaguar F-Type Coupe R echt een geweldig geluid. In 4.3 seconden sprint de Jag naar 100 kilometer per uur en pas bij 300 km/h is het uit met de pret. Schakelen gaat middels een achttraps Quickshift-transmissie, handmatig schakelen kan ook maar dan ben je aangewezen op de schakelflippers achter het stuur.

In Nederland kost de Jaguar F-Type Coupe R €148.700

Video – 2015 Jaguar F-Type Coupe R Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Moeders test een 900 PK EVO X

Moeders test een 900 pk Lancer Evo X

World Record Jump met Mini Countryman gaat mis

World Record Jump met Mini Countryman gaat mis