in

Mercedes-AMG One breek nog 3 baanrecords

Naast het imponerende baanrecord voor productieauto’s op de Nürburgring Nordschleife heeft de Mercedes-AMG One nog 3 andere baanrecords aan gruzelementen gereden.

Het eerste circuit dat ze laten zien is het Grand Prix-circuit van de Nürburgring, wat naast de Nordschleife ligt. Hier wist de One een rondetijd te klokken van 1:56.096, wat 16 seconden sneller is dan het vorige record neergezet door de Porsche 992 GT3. Dat is natuurlijk appels met peren vergelijken, maar het is niet Mercedes zijn schuld dat andere hypercars geen rondetijd hebben neergezet op dit circuit.

Het volgende circuit dat de fabrikant laat zien is de Red Bull Ring in Oostenrijk. Op dit circuit wist de One een recordronde van 1:26.846 neer te zetten en versloeg daarmee de BAC Mono R, die 6 hele seconden langzamer was. Tot slot toog Mercedes naar de Hockenheimring, waar de meer dan 1,000 pk sterke One een tijd van 1:38.563 klokte, een kleine twee seconden sneller dan de McLaren Senna en zijn tijd van 1:40.790.

Aangezien de Mercedes-AMG One in Engeland gebouwd wordt, verwachten we op zijn minst nog wel een recordpoging op Silverstone.

Video: Mercedes-AMG One breek nog 3 baanrecords

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti Chiron Pur Sport doet enorme AWD Drift

Bugatti Chiron Pur Sport doet enorme AWD Drift

De Motorsport Crashes van 2022 week 45

De Motorsport Crashes van 2022 week 45