in

Mercedes Benz 190E DTM Hillclimb

Deze Mercedes Benz 190E ex DTM auto is van Reto Meisel en herbergt een V8 Judd motor met 570 pk en heeft een totaalgewicht van 825 kilogram. Dat moet het ultieme speeltje zijn voor een hillclimb event, of is dat misschien toch een Lamborghini Murcielago R-GT, of wellicht een Lancia Delta S4, of gaan we toch voor de Formule 3000 auto?

Hoe dan ook, onderstaande video bestaat uit een compilatie van beelden van Reto Meisel en zijn Mercedes Benz 190E. De video staat al sinds het begin van Autostrada.TV op deze site en bezorgt ons keer op keer kippenvel, vandaar dat we hem nu even afstoffen en bovenaan zetten!

Voor degene die niet weten wat hillclimb is, hierbij de Wikipedia verklaring: “Tak van de motorsport waarbij het er om gaat een heuvel of berg zo snel mogelijk over de weg te beklimmen. Het gaat hier dus voornamelijk om de (haarspeld-) bochtentechniek.

Video: Mercedes Benz 190E DTM Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Hennessey Ford GT haalt 428 km/h

Hennessey Ford GT haalt 428 km/h

Jaguar XKR-S GT Promovideo

Jaguar XKR-S GT Promovideo