in

Mercedes-Benz C11 op Nurburgring GP Strecke

De Mercedes-Benz C11 was een Group C prototype, geïntroduceerd in 1990 voor het World Sportscar Championship. De auto werd gebouwd door Sauber als opvolger van de Sauber C9, de C11 gebruikte een Mercedes-Benz M119 5.0-liter twin turbo V8 welke dik 900 pk leverde. De auto woog rond de 900 kilogram en daardoor had de C11 een pk/gewichtsverhouding van 1:1. Acceleratiecijfers zijn niet bekend bij ons maar de topsnelheid lag boven de 400 km/h.

De Mercedes-Benz C11 was zeer dominant tijdens het World Sportscar Championship in 1990, van de 8 races waaraan de auto deelnam won de C11 er maar liefst 7! Aangezien Le Mans destijds geen onderdeel was van het World Sportscar Championship besloot Mercedes-Benz niet deel te nemen aan de legendarische 24 uurs race maar zich te concentreren op het winnen van het WSC. Michael Schumacher won overigens de laatste race met de Mercedes-Benz C11.

In onderstaande video zien we deze bijzondere Group C bolide in actie op het Nurburgring Grand Prix Circuit tijdens de Eiffelrennen.
Foto via: Flickr

Video: Mercedes-Benz C11 op Nurburgring

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mitsubishi Lancer EVO 8 Knalt Erop Los

Mitsubishi Lancer EVO 8 Knalt Erop Los

Sebastien Ogier's Polo R WRC in Slow Motion

Sebastien Ogier’s Polo R WRC in Slow Motion