in

Mercedes-Benz S500 op een GAZ-66 chassis

Volgens YouTube-kanaal DIY Garage is dit de enige Mercedes-Benz S500 offroad ooit gebouwd. De creatie heeft de typeaanduiding “W140-66” gekregen, een combinatie van een Mercedes W140 en een GAZ-66 militair voertuig.

Ilya Nikolajevitsj Belyakov werkte bijna drie jaar aan deze off-roader die is uitgerust met een 320 pk sterke 5.0-liter Mercedes V8-motor gekoppeld aan een Daimler automatische transmissie. Het vermogen gaat via de standaardaandrijving van de GAZ-66 naar de gigantische Mickey Thompson wielen. De remmen bestaan uit een combinatie van onderdelen afkomstig van een DAF Truck en een VW Touareg.

De S500 offroader kan zonder problemen door een rivierbedding rijden, over onverharde wegen scheuren en door sneeuw ploegen. Russen zijn helemaal weg van dit soort voertuigen, eerder zagen we ook al een BMW X5 en een BMW 750i omgetoverd worden tot offroader.

Video: Mercedes-Benz S500 op een GAZ-66 chassis

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Mercedes-Benz S500 op een GAZ-66 chassis

Reageer op deze video