in

Mercedes-AMG C63 S Edition 1 Review

Mocht je je zorgen maken over het feit dat de Mercedes-AMG C63 S een deel van zijn ziel heeft verloren nu de motor is afgeslankt van een atmosferische 6.2-liter V8 naar een 4.0-liter twin-turbo V8, dan verdwijnen die zorgen zodra deze motor wordt gestart. Aldus Steve Sutcliffe.

Voor Auto Express testte Steve een Mercedes-AMG C63 S Edition 1. Qua vermogen is er niets veranderd, de Edition 1 heeft nog steeds 510 pk en 700 Nm koppel, maar de aankleding is wat exclusiever dan standaard. Het Edition 1-pakket voor de Mercedes-AMG C63 S kost 11.979 euro, waarmee de auto uitkomt op een prijs van 120.574 euro.

Hiervoor krijg je een speciale Mango Selenite Grey matte lak, gesmede 19-inch wielen (20-inch aan de achterkant), gele accenten op de carrosserie, een keramisch high-performance remsysteem, een nieuwe voorbumper, side skirts, diffuser en een iets grotere achterspoiler.

Wat het Edition 1-pakket voor effect heeft op het rijgedrag zie je in onderstaande review.

Video: Mercedes-AMG C63 S Edition 1 Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini Murcielago LP640 vs Ferrari F12 Berlinetta

RWD Lamborghini Murcielago LP640 vs Ferrari F12 Berlinetta

Takelwagen

Deze takelwagen neemt je auto mee in 45 seconden