in

Mercedes-Maybach 6 Cabrio Concept is ontzettend cool

Vorig jaar zagen we de gesloten versie op Concours d’Elegance van Pebble Beach, dit jaar kwam Mercedes-Maybach met een met een cabriolet-uitvoering op de proppen. We hebben het natuurlijk over de enorme gave Vison Mercedes-Maybach 6 Cabrio Concept.

De bijna 6 meter lange Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet beschikt door zijn extreem lange motorkap en vloeiende lijnen over de klassieke proporties van het art deco-design. De carrosserie beschikt over een sportief, langgerekt design dat wordt gekenmerkt door een scherpe karakterlijn die van de grille naar de achterzijde loopt.

De nieuwe 24 inch lichtmetalen velgen zijn voorzien van centrale wielmoeren, welke zijn uitgevoerd in de kleur roségoud. De lange, afgeronde ‘boat tail’ van de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet doet denken aan het achtersteven van een luxejacht, waarbij de smalle achterlichten de breedte van de auto benadrukken. Andere kenmerkende eigenschappen zijn de grille enorme grille, de diffusor met aluminium rand en de luchtuitlaten achter de wielkasten.

De opvallende styling wordt doorgetrokken in het interieur met wit lederen bekleding, roségouden trim en een houten vloeren met aluminium ingelegde accenten. Bestuurders zien voor hun een retro instrumentenpanel en worden omringt door blauwe glasvezel componenten.

De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is een elektroauto met een vermogen van 750 pk . De compacte accu met een actieradius van meer dan 500 kilometer is geplaatst in de boden van het voertuig. Hierdoor is er onder de dubbele motorkap plaats voor op maat gemaakte koffers.

De Mercedes-Maybach 6 Cabrio zal helaas nooit in productie genomen worden en dat is wat ons betreft eeuwig zonde.

Video: Mercedes-Maybach 6 Cabrio Concept

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hot Hatch Dragrace

RS3 vs A45 AMG vs Civic Type R vs Golf R vs Focus RS Dragrace!

BMW-Concept-Z4

BMW Concept Z4 in nieuwe promo