in

Mercedes SLS Electric Drive Nordschleife Lap

De Mercedes SLS Electric Drive heeft het ronderecord verbroken voor elektrische auto’s op de Nürburgring Nordschleife, met een tijd van 7 minuten en 56,234 seconden. De SLS is ook de eerste EV die het beroemde circuit in minder dan 8 minuten aflegt. Het oude record stond op naam van de Audi R8 met coureur Markus Winkelhock achter het stuur, hij ging rond in een tijd van 8:09.099

De vierwielaangedreven elektrische SLS is momenteel de krachtigste AMG auto, met zijn vier elektromotoren heeft de Mercedes SLS Electric Drive een totaal vermogen van 751 pk en een maximum koppel van 1000 Nm. De auto accelereert van 0 naar 100 km/h in 3,9 seconden en kan een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h bereiken. Zoals bij elk elektrisch voertuig is de enorme hoeveelheid koppel geheel vanuit stilstand beschikbaar, waardoor er snelle acceleraties plaatsvinden.

Wil je nog graag een review van deze bijzondere auto bekijken, Chris Harris reed de auto een aantal weken geleden op het circuit van Paul Ricard.

Video: Mercedes SLS Electric Nordschleife Lap

Mercedes SLS Electric Drive Nordschleife Lap

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *