in

Mercedes W04 Launch

Mercedes AMG Petronas F1 heeft vandaag de nieuwe auto gepresenteerd – de Mercedes W04 – tijdens een filmdag op het circuit van Jerez. Mercedes kondigde tevens een nieuw partnerschap aan met BlackBerry, het lijkt er sterk op dat de lancering ook is gefilmd met een BlackBerry want de kwaliteit van de video en presentatie is behoorlijk slecht.

De nieuwe auto maakt gebruik van een paneel om de getrapte neus te bedekken, terwijl het team ook weer heeft teruggegrepen naar  een uitlaatconfiguratie volgens het Coanda-effect, nadat het team dit gedumpt had aan het einde van vorig seizoen. Lewis Hamilton rijdt vanmiddag met de Mercedes W04, nadat Rosberg de hele ochtend achter het stuur heeft gezeten voor het schieten van enkele promotievideo’s.

Lewis Hamilton kon vannacht amper slapen: “Het is een bijzondere tijd, de auto ziet er heel mooi uit en ik kan niet wachten om de auto te besturen. Ik ben ook weer teamgenoten met Nico, dat waren we ook in de karts en dat is best bijzonder.

Vanaf morgen mogen de teams eindelijk testen, 4 dagen achter elkaar in Jerez. Wat vinden jullie van de Mercedes W04?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull RB9 Launch

Red Bull RB9 Launch

Scuderia Toro Rosso STR8 Launch

Scuderia Toro Rosso STR8 Launch