in

Met EasyDrift kan iedereen Driften

Heb je geen achterwielaangedreven auto maar wil je toch dwars over het circuit gaan, dan is EasyDrift wellicht de oplossing.

EasyDrift is ontwikkeld door een oud coureur en wordt op dit moment in de Verenigde Staten gebruikt voor rijvaardigheidstrainingen. Het systeem werkt als volgt: de lucht wordt uit de achterbanden gelaten zodat om de achterbanden harde plastic ringen gemonteerd kunnen worden. Vervolgens worden de banden weer opgepompt en gemonteerd, de EasyDrift ringen geven een stuk minder grip waardoor de achterkant van de auto gaat glijden.

De EasyDrift ringen zijn beschikbaar in één maat die gebruikt kan worden op 15, 16, 17 en 18-inch velgen, de levensduur van een set ligt afhankelijk van het gebruik tussen de 30 en 40 uur. Of de ringen ook beschikbaar worden voor particulieren is nog niet bekend maar het ziet er erg vermakelijk uit.

Video: Met EasyDrift kan iedereen Driften

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Easydrift is vanaf 2014 ook te verkrijgen voor particulieren. Easydrift Benelux is de exclusieve distributeur in de Benelux. In het tweede kwartaal 2013 worden de eerste trainingen beschikbaar. Op dit moment wordt er ook nagedacht over trackdays en mogelijk een competitie.

Reageer op deze video

Petrolicious - Mercedes Benz 300SL

Petrolicious – Mercedes Benz 300 SL

Nissan GT-R AMS Alpha 12 Review

Nissan GT-R AMS Alpha 12 Review