in

Met een Bugatti Chiron Super Sport door de McDrive

Mat Watson van CarWow had het briljante idee om met een 3.5 miljoen euro kostende Bugatti Chiron Super Sport de McDrive te bezoeken. Eén probleem, de Chiron Super Sport is ruim 2 meter breed en de McDrive niet veel breder.

Hij was niet alleen toen hij probeerde het beest met de Quad Turbo W16-motor door de smalle McDrive te manoeuvreren. De YouTuber kreeg aanwijzingen van Andy Wallace, Bugatti’s testrijder. Het duo was eerder al te zien in een video waarin ze de Nürburgring bezochten met de Chiron en dit is een kleine behind the scenes van wat er zich die dag nog meer afspeelde.

Zoals bij wel meer hypercars is de Bugatti uitgerust met neusliftsysteem voor iets meer bodemspeling. Het geeft de Chiron SS een bodemvrijheid van 125 mm om te voorkomen dat de zeer prijzige splitter beschadigt. Maar het beschadigen van een van die magnesiumwielen zal ongetwijfeld ook een fortuin kosten om te repareren en dus staat het zweet op het voorhoofd van Mat.

Video: Met een Bugatti Chiron Super Sport door de McDrive

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Toyota Minubus heeft een 750 pk sterke V12!

Deze Toyota Minubus heeft een 750 pk sterke V12!

Op de Rollenbank - Audi RS6 C7

Op de Rollenbank – Audi RS6 C7