in

Met een McLaren 720S over de Autobahn

Dat de McLaren 720S een monsterlijke machine is in een rechte lijn wisten we al, getuige zijn vele zeges in dragraces. Ondanks dat de 720S al drie jaar oud is blijft het een van de snelste auto’s die te koop zijn, en YouTuber Automann-TV nam de McLaren onlangs mee naar de Autobahn voor een video.

Vanuit stilstand kon de YouTuber in 3,5 seconden naar 100 km/h accelereren. Dat is iets langzamer dan de 2,9 seconden die McLaren opgeeft, maar de auto had behoorlijk wat wielspin bij het lanceren. Waar de 720S echt verbluffend is, is in de versnelling van 100 km/h naar 200 km/h. Slechts 4,7 seconden had de Britste supercar nodig voor deze tussensprint.

Zodra de 200 km/h gepasseerd is, knalt de McLaren zonder enige moeite door naar 300 kilometer per uur. De afbeelding laat 342 km/h zien, maar die run wordt in de video iets eerder afgekapt. Wat de reden daarvan is weten we niet, maar we geloven zonder twijfel dat de McLaren dit gehaald heeft.

Video: Met een McLaren 720S over de Autobahn

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi RS4 vs RS Q3 vs RS Q8 in een dragrace

Audi RS4 vs RS Q3 vs RS Q8 in een dragrace

Mercedes-AMG GTR Pro

Mercedes-AMG GT R Pro getest door van Stokkum