Tags:

Met een NASCAR* op de Nordschleife

Tijdens touristenfahrten mag je alleen de baan op met een auto die voorzien is van een geldig kenteken. Tijdens een track day mag je ook met allerlei raceauto’s de Nordschleife betreden en Dale Lomas van BridgeToGantry mocht plaatsnamen in een hele bijzondere raceauto.

Deze Howe Racing V8 Late-model Stock Car werd in 2009 verscheept naar Europa voor het DNRT V8 Championship. Het is geen officiële NASCAR, maar de raceauto heeft er wel ontzettend veel van weg. Het stalen buizenchassis is voorzien van een glasvezel body met voorin een 6.0-liter V8-motor van GM. Bij een optimale afstelling levert de achtcilinder 525 pk en dat gaat via een handgeschakelde vierbak naar de solide achteras.

De Stock Car is zo basic als het maar zijn kan, hulpmiddelen als ABS, stuurbekrachtiging en traction control zijn niet aanwezig en het stuurgevoel is op zijn best vaag te noemen. Hoewel Dale Lomas geen onbekende is in het besturen van krachtige auto’s op de ‘Ring, vond hij de Amerikaan bijzonder lastig en spannend.

Video: Met een NASCAR* op de Nordschleife

Met een NASCAR* op de Nordschleife

Geen reacties op "Met een NASCAR* op de Nordschleife"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *