in

Michael Schumacher kondigt definitief vertrek aan

Vandaag is bij Mercedes F1 de kogel door de welbekende kerk gegaan. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kondigde zoals verwacht op het circuit van Suzuka in Japan zijn tweede pension aan, nadat hij eerder dit al deed op het circuit van Monza in 2006.

Na de komst van Lewis Hamilton bij Mercedes F1 en de bevestiging van Nico Rosberg was het duidelijk dat er voor Schumacher geen plek meer was bij Mercedes. Hoewel hij diverse aanbiedingen op zak had, waaronder Sauber, besloot Michael Schumacher definitief te stoppen met Formule 1. Deze keer was de aankondiging en het vertrek van Schumacher minder geëmotioneerd dan in 2006.

Voor Schumacher was zijn tweede leven in de Formule 1 veel minder succesvol dan zijn gloriedagen bij Benetton en Ferrari. Zijn comeback werd niet het succes waar velen op gehoopt hadden.

Video: Michael Schumacher kondigt vertrek aan

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

David Coulthard Test De SLS AMG GT

David Coulthard Test de SLS AMG GT

WRC 2012 - Rally de France Highlights; Loeb Kampioen

WRC 2012 – Rallye de France Highlights