in

Michael Schumacher over zijn periode bij Mercedes F1

In dit interview met BBC presentator Jake Humphrey blikt Michael Schumacher terug op zijn comeback met Mercedes-Benz. De zevenvoudig wereldkampioen kende een teleurstellende terugkeer met Mercedes AMG F1. In drie jaar tijd wist de Duitser slechts eenmaal het podium te vinden, veel te weinig voor een coureur van zijn kaliber. In plaats van te vechten voor overwinningen en kampioenschappen had hij een hele andere uitdaging, het opbouwen van een team en het ontwikkelen van een auto.

Beide aspecten gingen Schumacher in zijn vorige Formule 1 periode bij Ferrari uitstekend af, hij verzamelde de juiste mensen en ontwikkelde met die mensen een auto die in zijn handen onverslaanbaar was. Of Michael Schumacher nooit meer in een raceauto zal stappen, daar twijfelen we nog aan, hij is en blijft een racer in hart en nieren en er zijn nog genoeg mooie races te winnen voor hem. Laten we hopen dat hij ooit weer achter het stuur van een raceauto kruipt.

Video: Michael Schumacher over zijn periode bij Mercedes F1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DRIVE - Chris Harris Test Mercedes SLS AMG GT

Chris Harris Test Mercedes SLS AMG GT

Mega Toyota Celica Drift Fail

Toyota Celica drift op lege parkeerplaats tegen paal