in

Minardi F1 Demo op Circuit Zandvoort

Italia a Zandvoort vond eind juni plaats op het Circuit Park Zandvoort. Zowel op de baan als naast de baan stond alles in het teken van Italië, van mode tot lifestyle, eten, drinken en natuurlijk auto’s. Met Ferrari Club Holland en leden van de Fiat, Alfa Romeo en Maserati club was er voor de bijna 30.000 bezoekers genoeg te zien terwijl de leden hun auto over circuit in de duinen konden jagen.

Het hoogtepunt van de dag was voor velen de Minardi Formule 1 demonstratie. Voormalig F1-coureurs Jos Verstappen en Jan Lammers werden vergezeld op het circuit door Frits van Eerd, de CEO van Jumbo Supermarkten en eigenaar van diverse Minardi Formule 1 auto’s. Toen de Minardi renstal failliet verklaard werd kocht Frits van Eerd een tiental auto’s en rijdt daarmee zo nu en dan op het circuit.

Vijf Minardi’s kwamen in actie op het Noord-Hollandse circuit, de M186 V6 Turbo hield het echter maar een half rondje vol en dus kwamen eigenlijk alleen de V10 bolides echt in actie. Jan Lammers reed in de Minardi M02 uit 2000, de gele Telefonica auto die ooit toebehoorde aan Marc Gene. Jos Verstappen werd herenigd met zijn Minardi PS03 uit 2003 en stapte ook nog in de Minardi PS04. Frits van Eerd reed met de Minardi PS02 waarmee Mark Webber in 2002 zijn debuut maakte en een vijfde plaats behaalde in Australië.

Onder toeziend oog van Giancarlo Minardi werden de V10 motoren gestart en het publiek getrakteerd op een mooie demonstratie. Niet alle auto’s liepen even soepel maar het geluid maakte veel goed!

Minardi M02 met Jan Lammers

Minardi PS02 met Frist van Eerd

Minardi PS03 & PS04 met Jos Verstappen

Foto via Verstappen.nl

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Stig’s F1 Bungee Jump

Stig’s F1 Bungee Jump

Lamborghini Huracán Super Trofeo Duikt op in Monterey

Lamborghini Huracán Super Trofeo Duikt op in Monterey