in

MINI Challenge 210 vs MINI Challenge Raceauto

Een aantal jaar geleden vergeleek Road and Track raceauto’s met de straatauto’s waar ze op gebaseerd waren. Auto’s als de BMW M3, Corvette ZR1, Ferrari F430 en Porsche 911 werden over het circuit gejaagd om te zien hoeveel langzamer zij waren in vergelijking met de raceauto’s. Steve Sutcliff van Auto Express doet nu hetzelfde met de MINI Challenge 210 en de MINI Challenge Raceauto.

Op het Castle Combe circuit test Steve als eerste de MINI Challenge 210, die zoals de naam al aangeeft 210 pk heeft en 300 Nm koppel. Dat is best veel in een hot hatch die minder dan 1.300 kg weegt maar niets vergeleken met de MINI Challenge Raceauto. Dankzij een hogere turbodruk levert hetzelfde motorblok in de raceauto 275 pk en 400 Nm koppel. Met een gewicht van iets meer dan 1.000 kg is de raceauto ook nog flink lichter. Hoeveel zal dit schelen op het circuit van Castle Combe, 5, 10, 15 seconden? Bekijk de review voor het resultaat.

Video: MINI Challenge 210 vs MINI Challenge Raceauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Rallycoureurs hebben ontzettend veel geluk

Deze Rallycoureurs hebben ontzettend veel geluk

Ontmoet de testrijder van deze Ferrari Hypercars

Ontmoet de testrijder van deze Ferrari Hypercars