in

Misha neemt de Polestar 1 mee over de Nürburgring

YouTuber en medewerker van Apex, Misha Charoudin, kreeg de mogelijkheid om de Polestar 1 mee te nemen voor een rondje over de Nürburgring. Met 600 pk en 1.000 Nm koppel is de Polestar 1 een zeer potente GT die in 4 seconden naar 100 km/h knalt!

Dit vermogen dankt de Polestar aan een 2.0-liter viercilinder met turbo- én supercharger en twee elektromotoren op de achteras. De hybride weegt maar liefst 2.350 kg en dat gewicht zal ongetwijfeld merkbaar zijn, maar dankzij de Öhlins schokdempers stuurt de Zweedse GT fantastisch.

De auto tart volgens Misha aan de traditionele principes van autotechniek en overtreft al zijn verwachtingen. Al na twee bochten is hij onder de indruk van de rijeigenschappen en vervolgens jaagt hij de Polestar op hoge snelheid over de Nürburgring. Omdat er wat snelheidslimieten gelden kunnen we geen BTG tijd noteren, maar het tempo zat er goed in getuige de reacties van de Polestar-medewerker.

Video: Polestar 1 op de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2020 - Iowa 250 Race 2 Highlights

IndyCar 2020 – Iowa 250 Race 2 Highlights

Verstappen schiet van de baan op weg naar de grid

Verstappen schiet van de baan op weg naar de grid