in

Misha trapt Ferrari SF90 over de Nürburgring

Hoe snel is de Ferrari SF90 Stradale op de Nürburgring Nordschleife? Dat is een vraag waar we wellicht nooit antwoord op krijgen, want Ferrari doet niet mee aan de strijd om de snelste rondetijd op de beroemde omloop. De Italiaanse fabrikant test er weliswaar, maar publiceert nooit rondetijden.

Gelukkig weet het Duitse Sport Auto soms een Ferrari te lenen om hun ervaren coureur Christian Gebhardt achter het stuur te zetten. Dan hebben we in ieder geval een idee waartoe de 296GTB in staat is, die laatst gefilmd werd.

De SF90 is nog niet gespot voor een getimede ronde, maar YouTuber Misha Charoudin werd wel gevraagd voor een rondje touristenfahrt in de 1.000 pk sterke Ferrari. Dit specifieke exemplaar heeft ook nog eens het Assetto Fiorano-pakket, wat bestaat uit een een aangepast onderstel, ander achtervleugel, Michelin Pilot Sport Cup2 banden en 40 kg aan gewichtsbesparing.

Benieuwd naar Misha’s bevindingen van de Ferrari SF90 Assetto Fiorano op de Nürburgring? Bekijk hieronder de spectaculaire video.

Video: Misha trapt Ferrari SF90 over de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Ben Collins test de 1.100 pk Nissan R90CK

Ben Collins test de 1.100 pk Nissan R90CK

Subaru WRX met Ferrari V8 jankt over rallystage thumbnail 1

Subaru WRX STI met V8-motor jankt over rallystage