in

Mitsubishi i-MiEV Evolution Review

Mitsubishi deed dit jaar aan de Pikes Peak Hillclimb mee met de i-MiEV Evolution, jazeker een elektrische raceauto. Eén elektromotor voorin en twee achterin leveren bij elkaar 330 pk. De aandrijving gaat in het geval van de Evolution naar alle vier de wielen en de body is flink aangepast voor meer aerodynamische grip.

In de Electric Division eindigde de Mitsubishi i-MiEV Evolution als tweede tijdens de Pikes Peak International Hillclimb, de tijd van 10:30:850 was 15 seconden langzamer dan de winnende Toyota. Hoewel de elektronische raceauto’s nog ruim een halve minuut langzamer zijn dan de snelste pikes peak benzineauto heeft een elektromotor zo zijn voordelen. De Mitsubishi heeft misschien niet de charme van een benzineauto maar een elektromotor heeft zo zijn voordelen. Wat die voordelen zijn kun je zien in onderstaande video review.

Video: Mitsubishi i-MiEV Evolution Review

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video