in

Mitsubishi Lancer Evo 3 Monster

De Mitsubishi Lancer Evolution is nog altijd een zeer populaire auto voor hillclimbs, ook al wordt het model al sinds 2015 niet meer geproduceerd. Diverse generaties zijn verbouwd tot waanzinnige raceauto’s waaronder deze Lancer Evo 8, deze Lancer Evo 6 en onderstaande Lancer Evo 3.

Wat ooit begon als een standaard Mitsubishi Lancer Evolution 3 met 270 pk, is nu een waar Hillclimb Monster met een zwaar getunede versie van de 4G63T-motor. Deze gietijzeren motoren en transmissies zijn enorm robuust, zo sterk dat deze Lancer Evo 3 nog steeds gebruik maakt van de standaard vijfbak, ondanks dat de transmissie nu 760 pk te verwerken krijgt.

Dimitris Lambrou’s Mitsubishi is ook op aerodynamisch vlak behoorlijk geëvolueerd, het uiterlijk valt het beste te omschrijven als een Group B-auto uit de jaren ’90. Hieronder zien we de auto in actie tijdens de Platres Hillclimb, eerst nog in maagdelijk wit en een jaar later gehuld in de kleuren van sponsor Eneos.

Foto credit: Motor Addict

Video: Mitsubishi Lancer Evo 3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kia Audi Crash

Kia Minivan tikt Audi A3 over de kop en slaat op de vlucht

Ultieme dragrace in de regen

Dit is de ultieme dragrace shootout in de regen