in

Mitsubishi Lancer Evo 8 Special grijpt record op Leadfoot Hillclimb

Dit is Sloan Cox´s Lancer Evo 8 Special, de nieuwe recordhouder op Leadfoot Hillclimb met een tijd van 47,86 seconden tijdens de training. Helaas zou dat zich niet vertalen in een overwinning op het evenement, vanwege een crash tijdens de Top 10 Shoot out.

De Mitsubishi wordt aangedreven door een 2.4-liter 4G63-motor uitgerust met een Borg Warner EFR Turbo. De 800 pk die de viercilinder produceert gaat via een Hollinger 6-speed sequentiële versnellingsbak naar alle vier de wielen. Doordat de Lancer Evo 8 een buizenframe chassis heeft en een lichtgewicht carrosserie weegt deze voormalige Pikes Peak-raceauto slechts 1000 kg.

Er is veel werk verzet om er een uitgebalanceerde raceauto van te maken. De Mitsubishi is nu uitgerust met een aan de achterkant gemonteerde radiator, een ultramoderne MCA-ophanging en een behoorlijk agressief aerodynamisch pakket. Dit resulteerde in de snelste tijd ooit op Leadfoot, maar helaas dus ook in en crash in de allesbepalende run. Beiden overigens te zien in deze video.

Video: Lancer Evo 8 Special record op Leadfoot Hillclimb

Mitsubishi Lancer Evo 8 Special grijpt record op Leadfoot Hillclimb

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *